Egészségügyi marketing – Van értelme orvosként ügynökséghez fordulni?

Egészségügyi marketing – Van értelme orvosként ügynökséghez fordulni?

Hogyan csökkenthetném a kiadásokat és az adminisztratív teendőket? Mit tehetnék, hogy új pácienseket érjek el? Mivel tűnhetnék ki a versenytársaim közül? Magánellátást nyújtó szakemberként gyakran felmerülő kérdések… Az alábbiakban mindent összegyűjtöttünk, amire egy egészségügyi marketing területén jártas ügynökség válasszal tud szolgálni.

Amint a marketigfolyamatok levezénylése szakértő kezekbe kerül, számos területen érhető el rövid időn belül, drasztikus változás. Ez pedig nemcsak a páciensek számának és elégedettségének növekedése szempontjából, hanem anyagilag – a felesleges kiadások mérséklése miatt – is fontos! De mit nyerhet pontosan egy orvos, ha egy egészségügyi marketing területen tapasztalattal rendelkező ügynökséghez fordul?

Egy marketingügynökség lehetőséget ad, hogy…


…több idő és figyelem jusson a betegellátásra.

Marketingstratégia megalkotása, adatok elemzése, hirdetések összeállítása, optimalizálása, hírlevek-, posztok- és blogcikkek írása, weboldal frissítése – csak néhány dolog, amelyre egy online jelenléttel rendelkező magánrendelésnek szüksége van. Ezeknek a feladatoknak az ellátására azonban se az orvosnak, se a rendelő személyzetének nincs ideje és lehetősége.

Egy marketingügynökségnél minden említett részterülettel külön szakember – PPC menedzser, webfejlesztő, hírlevél specialista, szövegíró és tartalom menedzser – foglalkozik.

…hasznos visszajelzések érkezzenek a páciensektől.

Egy orvos számára nincs felemelőbb érzés, mint amikor egy páciens elégedetten távozik a rendeléséről. Brandépítés szempontjából azonban hiába a pozitív tapasztalat, ha ez nem jut el azokhoz az emberekhez, akik szintén igénybe vehetnék a szolgáltatást.

Egy marketingügynökség eszköztárában számos hatékony lehetőség rejtőzik a visszajelzések begyűjtésére és közzétételére – ezáltal pedig az énmárka erősítésére.

…felszínre kerüljenek a fejlődést hátráltató tényezők.

Az egyre halmozódó teendők és kötelességek súlya alatt mindannyian hajlamosak vagyunk felvenni a szemellenzőt, és a lényegre fókuszálva előre tekinteni. A hatékony munkavégzés érdekében tett ösztönös cselekedet azonban teret engedhet a hibák elfedésének és figyelmen kívül hagyásának.

Egy marketingügynökség mindig külső szemlélőként, objektíven, és a teljes képet vizsgálva tekint a folyamatokra, ami lehetőséget ad a hibák feltárására és mihamarabbi kezelésére.

…a versenytársaknak ne legyen lehetősége a páciensek elhalászására.

Ha a magánrendelés szempontjából releváns kulcsszavakat a keresőbe bepötyögve a versenytársak ugranak fel elsőként, vagy a többi rendelő weboldala, hirdetései, posztjai és hírlevelei hatékonyabban szólítják meg a leendő és potenciális pácienseket, hátrányos helyzetből kell megpróbálni eredményeket elérni.

Egy marketingügynökségnél tapasztalt szakemberek dolgoznak azon, hogy az érdeklődő ott és akkor találkozzon a szolgáltatásokkal, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

…minden páciens önbizalommal telve érkezzen meg a rendelőbe.

Az egészségügyi ellátással kapcsolatban még a pozitív tapasztalatok ellenére is előfordulhatnak fenntartások (sokan például túl drágának találják a magánellátást) vagy negatív érzések (gyakran felmerülő probléma például a fehérköpeny-szindróma). Ezek pedig gátat szabhatnak a rendelés felkeresésének.

Egy marketingügynökség tisztában van vele, hogy melyek azok a fájdalompontok, amiket nyomkodva elérhető, hogy megszülessen a gondolat: „fel kell keresnem a magánrendelést”.

…minden páciens elégedetten távozzon a rendelőből.

Az ellátás minősége teljes mértékben független a marketingtevékenységtől. Az online térben zajló folyamatok közvetetten mégis hatással vannak a nyújtott szolgáltatásra. Ha gond nélkül böngészhető, friss és informatív a weboldal; hatékonyan működik az időpontfoglaló rendszer; vagy a közösségi média felületeken hasznos és aktuális információkkal lehet találkozni, az az ellátás minőségére is pozitív hatással van.

Egy marketingügynökség kiszűri a zavaró tényezőket, és támogatást biztosít ahhoz, hogy az ellátást nyújtó orvos kizárólag arra koncentrálhasson, ami valóban a feladata.

…a marketingtevékenység garantáltan megtérülő befektetés legyen.

Minden marketingre fordított összeg ablakon kidobott pénz, ha a fejlődés érdekében tett lépések nem egy gondosan megtervezett stratégia részei, és a döntések érzelmi alapon születnek. Ilyenkor jogosan érezheti azt a magánellátást nyújtó szakember, hogy inkább a szájhagyomány erejére bízza a páciensek megtartását és az újak bevonzását, minthogy önemésztő folyamatokba fektessen pénzt.

Egy marketingügynökség legfőbb feladata, hogy a marketingtevékenység ne csak megfoghatatlan mérőszámok tekintetében, hanem anyagilag is megtérülő befektetéssé váljon.

Egészségügyi marketing – A páciens is érzi, ha jó kezekben van

  • „Ne kelljen várakoznom.”
  • „Az orvos türelemmel, empátiával és teljes figyelemmel forduljon felém.”
  • „Az ellátás minősége a mai kor elvárásainak megfelelő legyen.”

Számos kutatás eredménye támasztja alá, hogy a kedvező árak mellett az imént felsorolt tényezők a legfontosabbak a magánellátás felé forduló páciensek körében. Többek között ezekre is kiemelt figyelmet fordíthat, ha nem Önnek kell kézben tartania a marketingfolyamatok levezénylését.

A rendelőben és az online térben egyaránt értéket és minőséget nyújtana pácienseinek, de Ön teljes mértékben a gyógyításra koncentrálna? Forduljon hozzánk bizalommal! Az egészségügyi marketing területén többéves tapasztalattal rendelkező csapatként bizonyítottan működő megoldásokkal – reszponzív weboldallal, keresőoptimalizált cikkekkel, szegmentált hírlevelekkel, figyelemfelkeltő posztokkal, látványos grafikai anyagok (névjegykártyák, szórólapok, plakátok stb.) tervezésével, és egyedi, rendelésére szabott ötletekkel – is támogatni tudjuk magánpraxisa dinamikus fejlődését.

VÁRJUK A JELENTKEZÉSED!

Online dolgozunk, de a személyes kapcsolattartásban hiszünk. Úgy véljük, hogy a hosszú távú együttműködésnek ez az egyik legfontosabb záloga.

Legelső lépésként mesélj magadról, a vállalkozásodról, a céljaidról vagy bármiről, amit fontosnak tartasz megemlíteni. Az ajánlatkérés beérkezése után 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot, majd egy ingyenes konzultáció keretében, személyesen is átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat.


Online dolgozunk, de a személyes kapcsolattartásban hiszünk. Úgy véljük, hogy a hosszú
távú együttműködésnek ez az egyik legfontosabb záloga.

Legelső lépésként mesélj magadról, a vállalkozásodról, a céljaidról vagy bármiről,
amit fontosnak tartasz megemlíteni. Az ajánlatkérés beérkezése után 24 órán belül
felvesszük veled a kapcsolatot, majd egy ingyenes konzultáció keretében,
személyesen is átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat.


VÁRJUK A JELENTKEZÉSED!

Az ajánlatkérés beérkezése után 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot.

GPDR*